jjmr_news_170314

Jo Jet i Maria Ribot presenten “Viatges i Flors”

Jo Jet i Maria Ribot presenten el seu primer disc com a duet, “Viatges i Flors”, un conte musicat que cerca a on neix la primavera

  • El disc, editat en format de llibre-CD, proposa un viatge musical pels paisatges del país i compta amb col·laboracions de Gossos, Clepton, Kòdul, Bob i el Lladre o Josep Thió (Sopa de Cabra)

  • El projecte, finançat amb micro-mecenatge, va aconseguir l’import sol·licitat en només una setmana, doblant l’objectiu en finalitzar el període

  • El concert de presentació del disc serà a Barcelona -Almeria Teatre- el proper 22 de març, i serà el primer d’una gira que els portarà per diverses ciutats catalanes

jjmr_img_170314_portadaManresa, 6 de març de 2014.- El duet format pel cantautor manresà Jordi Jet Serra Morales i la cantant fruitosenca Maria Ribot presenta el seu primer treball conjunt, “Viatges i Flors”. Un disc editat en format de llibre-CD que, a través de 12 composicions, explora una lírica paisatgística i colorista acompanyada pel conte, on una noia cerca l’indret a on comença la primavera. “És música senzilla, neta, primaveral i que parla de la vida, de l’amor i dels neguits que tots tenim. Música per ser escoltada i compartida. És l’empelt d’un cantautor i una cantant qui, plegats, sembren cançons amb olor de flors i emocions compartides”, defineixen els mateixos Jo Jet i Maria Ribot.

Amb el precedent dels dos àlbums en solitari de Jo Jet –“Créixer, sobreviure o morir” (2011) i “Jo, Jet” (2010)-, amb “Viatges i Flors” el duet decideix transcendir el projecte merament musical i apostar per l’edició d’un llibre-CD. A més d’incloure dotze composicions originals, recull també dotze històries lligades a les cançons on una noia recorre una dotzena de paisatges buscant la primavera. Un conte també homenatge a l’obra surrealista de Mercè Rodoreda, de títol homònim, amb què s’identifica l’estil indirecte i la imatgeria vaporosa dels escenaris i protagonistes de la història, i que ha estat escrit pel cantautor, il·lustrat per Ane Zaldibar i ideat per Berni Puig.

Finançat mitjançant una acció de micro-mecenatge a la plataforma Verkami (http://bit.ly/Nxr3R8), el projecte va assolir l’objectiu econòmic fixat -2.800 euros- en tan sols una setmana, aconseguint doblar aquesta xifra en finalitzar el procés de finançament. Una molt bona acollida per part dels nombrosos seguidors del projecte, que també ha comptat amb diverses col·laboracions en els arranjaments i en algunes veus per part de conegudes formacions de l’escena catalana com Gossos, Clepton, Bob i el Lladre, Kòdul, Jordi Ribot o Josep Thió –Sopa de Cabra-.

Jo Jet i Maria Ribot es van tancar als Estudis Casafont amb el productor Rafa Gil per enregistrar el seu primer àlbum conjunt, definit pel viatge líric, paisatgístic i orgànic i per la netedat de les seves cançons, el setembre de 2013. Un canvi de rumb en la sonoritat i la lírica de Jo Jet qui, amb la incorporació de la veu de Maria Ribot, explora ara amb un text més colorista diverses situacions i visions sobre la vida, l’amistat i l’amor, sempre molt lligades a metàfores de la natura i el dia a dia del duet.

>> pots escoltar-lo aquí
>>
més informació a: www.jojetimariaribot.cat