img-destacada-amorlluita

Kòdul estrena single i videoclip: Amor i lluita

‘Amor i Lluita’. Amb aquests dos mots Kòdul ha titulat el seu nou single, que veu la llum l’1 de maig coincidint amb el Dia del Treballador. Els bagencs es posen a la pell d’un nen que, des de la finestra de la seva habitació, viu l’experiència del desallotjament de la família de la seva veïna i amiga i, finalment, també el seu.

D’aquesta manera el grup posa l’atenció en una de les problemàtiques més dures que s’estan vivint en els darrers temps: la manca d’habitatge i l’estafa immobiliària.

El grup ha volgut enfocar la cançó des del punt de vista d’un nen, que viu el procés de desnonament en la seva pròpia pell. Tot i que es tracta d’una temàtica carregada d’emocions negatives, Kòdul ha volgut centrar la lletra en la força col·lectiva que és capaç d’aturar els embats del capitalisme. Per al grup, la PAH és exemple d’amor i lluita, d’esperança i ràbia, d’alegria i revolta.

Durant el procés de creació de la cançó la banda del Pla de Bages ha comptat amb la col·laboració de les nenes i nens de les PAHC del Bages i Sabadell, que han posat veu i text en alguns moments de la cançó.

 “Amor i Lluita” surt al carrer acompanyat d’un videoclip, de la mà de Carla Ramis i Oriol Valverde. A la vegada, els beneficis que es generin de les descàrregues des del Bandcamp del grup (http://kodul.bandcamp.com/), aniran destinats íntegrament a la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca.

Amb l’arribada de la primavera han florit les novetats que Kòdul ha preparat durant els últims mesos. Després de vestir-se de lila amb una nova samarreta de la cançó “Mil Voltes Rebels”, han explorat la seva vessant més electrònica amb el llançament de l’EP LNR rmx. Ara tornen a la càrrega amb nova cançó, com a preludi per a engegar la gira de concerts d’estiu.